AHMET YAKUPHAN ahmetyakuphan@hotmail.com
29 Ocak 2012 Pazar HANGİ ÖLÇÜLERLE YAŞIYORUZ? • Her canlının bir ömrü bir yaşama süresi vardır.
• Her canlının da uyması gereken kurallar ve yaşam ölçüleri vardır.
• Yaşam ölçüleri konusunda hiç eksiksiz bütün kuralları ALLAH(cc) koymuştur.
• Ancak insanların büyük bir kısmı bu ölçüleri tanımayıp toplumu yönlendiren kuralları kendileri koymaktadır.
• Buna insanlık tarihinde çok rastlamaktayız. Nemrutlar, Firavunlar, Ebucehiller ve günümüzde onların uzantıları olan batıl fikirler ve sistemleri oluşturanlar hep aynı sistemle yürümektedirler.
• Oysa Müslümanım diyenler sadece ALLAH’ın kurallarına uymak zorunda değil midirler?
• Tabiiki uymak zorundadırlar.
• Ama, günümüzün şartları, küresel dünya ile hareket etmemiz gerekir gibi sebepler bizleri bu kurallardan ayırıp kişilerin koyduğu kurallara uymak zorunda bırakmamalıdır.
• Eğer bir takım sebeplere dayanarak ALLAH’ın koyduğu ölçülerden ayrılırsak bunun sonucunu da düşünmek zorundayız.
• Aynı ölçülerle hareket edenler birlik içinde olurlar ve huzurlu yaşarlar.
• Günümüzde İslam alemindeki kargaşalıkların ve ayrılıkların sebebi ölçülerden ayrılmaktan kaynaklanmıyor mu?
• İslam dünyasını dikkate almadan ümmetin birliğini düşünmeden,
Benim partim diyenler,
Benim cemaatim diyenler,
Benim tarikatım diyenler hangi ölçülerle bunu diyorlar?
• Ramazan sofralarında oruç tutmayan papazlarla, hahamlarla ve İslam düşmanları ile bir araya gelenler neden Müslüman önderleri ve liderleri ile bir araya gelmezler?
• Bunlar hangi ölçüye göre ve kimlerin hoşnutluğu alınması için yapılır?
• Liderlerin, önderlerin ve şeyğlerin bir araya gelmediği bir toplumda onlara bağlı topluluklar nasıl bir araya gelecektir.
• Bugün asıl problem toplumun önündeki insanların hak nizamından ayrılmalarında ve ölçüleri terk etmelerinde yatmaktadır.
• Müslüman, hangi ortam ve hangi şart olursa olsun yaratanın ölçülerinden ayrılmamalıdır.
• Kendimize bir bakalım. Ölçülere ne kadar uyuyoruz veya hangi ölçülerle hayatımızı sürdürüyoruz?
• Toplumda huzur ve birlik istiyorsak kurallar bellidir. Bunun dışında huzur ve birlik arayanlar gaflettedirler.
• ALLAH koyduğu kurallarla yaşayanlardan ve yaşatanlardan eylesin. Amin.
Sevgi ve selamlarimla...