0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
servet abi size orada zorla ben almanım dedirtebilirlermi veya dermisiniz ben türk değil almanım diye.ve bunu söylemeyecek olmanızdan dolayı oradaki kazanılmış haklarınızdan ferakat edermisiniz.bu şuna benzer baba çocuğuna zorla büyüyünce sen şunu olacaksın seçme hakkın yok demeye benzer.bırakın bu aşırı milliyetçilikleri ve terimler üzeründen siyaset yapmayı. DURMAK YOK YOLA DEVAMMM..
engin kardes sana katilmiyorum ve daha dogrusu hayretler icinde kaldim diyebilirim , Türkiye de kac irk var herkes ayaklansa Türkiyede diye birsey olmaz !!! ben böyle düsünüyorum hepimiz Türküz bunu herkes kabul etmesi lazim zaten kabul etmeyenler yanlis kürkler !! ha bu arada bu zamanakadar AK partiyi cok seviyordum ve cok savunuyordum ama bitti !!!!
bugun bana almanyada sen almansin deseler ve penceremi actigimda karsiki dagda ne mutlu almanim diyene yazsa ben tüfegi alir daga cikarim sonucu ne olursa olsun.bunu kimse degistiremez .
Ahmet kardesim hepimiz türküz diyorsun .bir kürte sen türksün nasil diye biliriz ve herkesinde bunu kabuletmesi lazim diyorsun...bugun bana almanyada sen almansin deseler ve penceremi actigimda karsiki dagda ne mutlu almanim diyene yazsa ben tüfegi alir daga cikarim sonucu ne olursa olsun.bunu kimse degistiremez .iste bu yüzdendir bende empati yapiyorum kendimi baskalarinin yerine koyuyorum ve diyorumki bu bayagin gölgesinde yasayan herkes benim kardesimdir ulkenin sinirlarini resmi diline dokuniulmadigi müddetce isteyen istedigi gibi yasamakda ve konusmakda özgür olmalöidirr vesselam... kemal Algül....
Almanyada kimse daga cikamaz.Hele ciksa ciksa ancak kayak yapmak icin cikar.Almanyada hic bir Türk hak idda edip buralarda benim, ben kendi bayragimi diker kendi kurallarimi koyarim buna hakkim var bu Almanyanin kalkinmasini bizler yaptik derse,buna Almanlar katila katila güler ,ciddiye alan Alman olsa hemen gaz döker diyeni yakar.Türkiyede yanlis bir isim altinda bu konu acildi .Kürt acilimi niye?niye laz acilimi rum acilimi ,gürcü acilimi hatta yahudi acilimi degil.Bu acilimin adi sadece "TÜRKIYE demokrati acilimi "olmaliydi.Sanki Türkiyede herkes demokratiklestirilmiste bir tek kürtleri muaf birakmislar.Sanki otobüslerde arka sirada oturabilirsiniz denmis.Üniversite ,okul size lazim degil verginizide, aldiginiz es sayisinca bes on kez fazla veriniz.Elli yüz cocuklariniz varsa bunlardanda vergi isterizmi denilmis.Sen basbakan esi olamazsin, sen kürtsünmü denilmis.Cumhurbaskani olamazsin ,politikaya katilamazsin,sanatcida olamazsinmi denmis.Hayret ediyorum !!??
bütün kurtler yılardır bize yatırım yapılmadı deyip duruyolar karadenize yatırım yapıldımı yapılmadı sartlar aynı karadenizle güney doğuda hemen hemen ama hicbir karadenizli eline silah alıp dağa cıkmadı sırtına bavulunu aldı kurbete cıktı aclımmış yerim öyle acılımı eger ayrımcılık yapıldıgı icin bu acılım yapılıyosa benim memleketimde yıllardır basörtüsü takıyolar diye okullara alınmayan kardeşlerimize acılım yapsaydılar onlar insan değillermi onlarda insan yerine koyulması icin eline tüfek alıp dağamı cıksınlar
Neden sorunlarımızı çözmekten kaçınıyoruz anlamıyorum doğrusu...30 bin insanın öldüğü, 5 bin şehit verdiğimiz bir gerçek var ortada...Hala ortada bir problem yoktur deyip yerimize oturup ne zaman şehit haberi gelecek diye mi bekleyelim...Sığ bilgilerle tartışma yapıyoruz arkadaşlar...Herkes kendince haklı sebeler ortaya koyuyor...Bu mesele üç beş kalem yazıyla acıklanacak bir mesele değil...Ortalık toz duman . Kimin eli kimin cebinde belli değil...Mayamız dinimizdir...Bunu Türk'ü de Kürd'ü de bilmelidir...Mesele çeşitli menfaat ilişkilerinin olduğu karmaşık bir süreçtir.Terörün bitmesini istemeyen binlerce menfaatperest mevki makam sahibi Türk ve Kürt bulunmktadır.Her ne şekilde olursa olsun akan kanların durmasından yana tarafım ve bu yöndeki tüm çabaları desdekliyorum.Türkiye Cumhuriyetinin bölüneceği yönündeki kaygılara katılmıyorum.Zira bu millet bu ülkeyi din birliği ve ülkü birliği ederek kurtuluş savaşını vererek kurmuştur.Bunu bölmeye kimsenin gücü yetmez ve bölmekte her yiğidin harcı değildir.Sorunu çözmek için neler yapabiliriz ? sorusunu soran hükümete yapılan önyargılı eleştirilere katılmıyorum. Çözümde görev alamayanlar sorunun bir parçası olurlar. Sanırım bağırıp çağıranlarda çözümde görev alamadıklarından dolayı bağırmaktadırlar ve sorunun bir parçası olmaktan öte gidememektedirler. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında nice yıllara...Nice 30 Ağustos zafer bayramlarına...Birbirimize farklı gözlerle bakmayalım...Hepimiz bu geminin yolcularıyız unutmayalım...Nifak tohumlarının yeşermesine müsade etmeyelim...Aksi takdirde Ahmet Hocanın (Dayımın) dediği gibi GAZ olmaktan başka çaremiz kalmaz.Saygılarımla...
gaz dediğin yolunaçak çinstenmisahi söyle bunu yazdın içdenmiatalete silah toğrutan zalimçesaretim dört tuvara mahküm olan biçtenmiayrı millet aynı devlet bir bayrakta toplanırgeri kalan yaylalarda toplanırdevlet birdir millet bircok bayrak birdir değişmezdeğişmeye kalkan kişi leşi bile bu devlette iplenirtürk kürt birdir bir cephede savaşdışimdi bilmem niye böyle talaşdıbıçak geldi şahdamara ulaşdıbitsin ardık yeter bitsin bu cileyeter artık kürt türk oynanan hilekardeş kanı dökmeyin bile bilebarış gelsin inat etmen nafileakan kandan bir çıkarmı sağlarsın kardeşindir evlatındır öldü niye ağlarsınkalbin yokmu onu n anası yokmusade gendi yüreğini tağlarsınasılacak olanları asmasan kasılacak kimse olsan küsmesenesen boyraz olsan ama esmesenharman kurur yel savurur ekinivermen boşa barış edin tüşünün ötekini