0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok Değerli Derbederiz,(Ahmet YILMAZ) Alıntı yaptığın bu makaleyi sitemize taşıdığın için çok teşekkür ederim. Dinler arası "FOBİ"lerin oluşmasına neden,bu makalede de görüldüğü gibi kendisinden başka bir dine veya inanca hayat hakkı tanımayan ilkel görüştür. Her zaman söylemişimdir; Her devlet halkı kendisinin milliyetçısıdır.Bu sosyolojik olarak kabul edilebilir bir sonuyçtur.Bundan kaçış da yoktur. Neden? Çünki herkes kendi ülkesini sevmek,düşünmek zorundadır. Ama bu milliyetçiliği Irkçılığa,Şövenizme döktüğünüzde İsviçre'deki sonuç ortaya çıkar. İnançlar ve ırklar taşlanır,yakılır,kundaklanır,kişiye hayat hakkı tanınmaz. Bunu Hitler ve Musolini denemişti.Bu deneme dünyaya 3 milyon insana mal olmuştu.Kan ve göz yaşı acı ve keder oldu sonucunda. Avrupa Parlamentosunun Üyelerinden Kızıl Deny; bu referandum sonucunda "hepimiz müslümanız" sloganıyla demeç verdi.Pankartlarla bütün Avrupayı donatalım dedi. İnançların referanduma sunulması olayını protesto etti. Kızıl Deny solcu ve ateist bir kişidir.Neden bu demeci versin ki? Verdi. Çünkü Empati yaptı.Beni de bir gün başka bir ülkede inancımı sorgulayarak dışlarlarsa savunma hakkım olmaz diye bu olaya karşı geldi. Kızıl Deny hepimiz müslümanız dediğinde Müslüman mı oldu? Hayır. Sadece o Müslümanların haksızlığa uğramasına gönlü razı olmadı.İşte dünya bu anlayışta olursa,Sömürü ve talan olmadığı muddetçe Hırıstiyan,Yahudi,Nesrani,Ateist ve benzerleri ile bir arada yaşamanın kişlere büyük zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Tıpkı sizler gibi. Bak siz Avusturyada yaşıyorsunuz.Hırıstiyan ve Yahudilerle iç içesiniz.Bir birinize tahammül ettiğiniz müddetçe mutlu olduğunuza da inanıyorum. Çünkü benim oğlum da Almanya'da yaşıyor. Ondan biliyorum. Bak bu yazıda; Avrupadaki sağcı partiler memnun diyor.Niçin memnun.Çünkü "sağcılığı,milliyetçiliği" faşistlik sayıyorlar da ondan. Bu oyuna ne sizler Avrupada yaşayanlar olarak,ne de bizler gelmemeliyiz.Yoksa insanlık bu irk ve din savaşları yüzünden hiç bir zaman gün göremeyecektir. Dünyadaki tüm insanlık şu irkçı belasından kurtulup bir birine tahammül etse ve "empati" yaptıklarında dünyada cenneti yaşayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.(istisnalar hariç tabi) Bırakalım yabancı düşmanlığını. Ama kendi öz kültürünü,gelenek ve göreneklereini de ihmal etmeyeceksin.Eğer sen geleneğini yaşar başkasının geleneğine karşı gelmezsen, o da senin geleneklerine karşı gelmeyecek demektir. Selam ve sevgilerimle...