Hamsi Mantısı - Gülen Köyü Resmi Web Sitesi...

Gönderen Konu: Hamsi Mantısı  (Okunma sayısı 1447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Gültane Isildar
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 595
  • Cinsiyet: Bayan
  • 38 Mesajı Toplam
    39 Kere Beğenildi
Hamsi Mantısı
« Topic Start: 30 Mayıs 2010 - 21:12 »
  • Yayınlama

  • Hamsi Mantısı 
     

     Malzemeler : 
    •1 kg. hamsi
    1 tutam taze soğan
    1 tutam maydanoz
    1 tutam dereotu
    1 yeşil biber
    1 kuru soğan
    1 diş sarımsak
    2 yumurta
    3 yemek kaşığı mısır unu
    2 yemek kaşığı söke un
    Tuz
    Karabiber
    Yarım çay b. sıvıyağ
     
    Hazırlanışı
    Hamsiyi açıp kılçıklarını çıkarın. İç harcı için karıştırma kabına ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, biber, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, mısır unu ve buğday ununu alarak karıştırın.

    Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hamsilerin içine bu harçtan koyarak sarın. Fırın kabına dizin. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirdikten sonra yarım çay b. kadar da sıcak su ekleyip fırında pişirin.
     
     afiyet olsun
     



    Niceleri Geldi , Neler İstediler,
    Sonunda Dünyayı Bırakıp Gittiler:
    Sen Hiç Gitmeyecek Gibisin , Değil Mi?
    O Gidenler De Hep Senin Gibiydiler
                              
    Ömer Hayyam
     
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sultan Mahmut bir gün vezirlerinin hepsini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş.
    Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler. Sultan Mahmut tamam işte bu demiş. yüzüğün üzerinde
    " BU DA GEÇER YA HU"
    yazıyormuş....


     


    Facebook Yorumları

             
    Twittear