Albümü bugün aldığım için şarkıların hepsini dinleme imkanını şimdi buldum. Öncelikele şunu söyleyebilirim ki çok başarılı bir çalışma olmuş. Nani albümünden daha güzel bir albüm ortaya çıkmış.
Eserler çok zengin ve çeşitli kültürlerden seçilmiş. Çeçen halk şarkısından tutun, Megrel halk şarkısına, Laz halk şarkısından tutun, Hemşin, Çaykara yöresine ait şarkılarla albüme zenginlik katılmış.
Albümde Türkçe, Lazca, Hemşince, Megrelce, Rumca, Gürcüce, Çeçence olmak üzere 7 ayrı dilde eser yer almakta. Bu da albümün ne kadar zengin bir kültürün ürünü olduğunu gösteriyor.
Albüm anonim eserlerden oluşsa da çok bilindik şarkıların sayısı az. Cemile Cevher'den dinlemeye alıştığımız "Hasta Oldum Derdune" ve Sürmene şarkısı "Oy Çalamadum Gitti" haricinde çok bilindik eser yok. Karmate, Hasta Oldum Derdune'yi çok güzel yorumlasa da aynı başarıyı Oy Çalamadum Gitti'de gösterememiş bana göre.
Albümün sürükleyici parçaları; Yağmur, Nayino, Kız Horonu, Hasta Oldum Derdune, Yaylalar, Arabanun Egsozi, Halanun Dereleri, Verteri, Ela Gözli Sevduğum ve Hopşera...