Zeytinyağlı Barbunya tarifi - Gulen Koyu Resmi Web Sitesi...

Gönderen Konu: Zeytinyağlı Barbunya tarifi  (Okunma sayısı 3184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Gültane Isildar
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 595
  • Cinsiyet: Bayan
Zeytinyağlı Barbunya tarifi
« Topic Start: 27 Kasım 2008 - 18:47 »
  • Yayınlama


  • Zeytinyağlı Barbunya tarifi
    için Malzemeler : 
    • 1/2 kg. taze barbunya
    • 1 adet soğan
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 1 adet domates
    • 1 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Maydanoz
    • Tuz 

    Zeytinyağlı Barbunya
    yemeğinin hazırlanışı:
    Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.
     


    Niceleri Geldi , Neler İstediler,
    Sonunda Dünyayı Bırakıp Gittiler:
    Sen Hiç Gitmeyecek Gibisin , Değil Mi?
    O Gidenler De Hep Senin Gibiydiler
                              
    Ömer Hayyam
     
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sultan Mahmut bir gün vezirlerinin hepsini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş.
    Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler. Sultan Mahmut tamam işte bu demiş. yüzüğün üzerinde
    " BU DA GEÇER YA HU"
    yazıyormuş....

    • Mehmet Yılmaz
    • Aktif Visirli
    • *
    • İleti: 447
    • Cinsiyet: Bay
      • Gülen Köyü Web Sitesi
    Zeytinyağlı Barbunya tarifi
    « Yanıtla #1: 27 Kasım 2008 - 20:38 »
  • Yayınlama
  • valla elimden gelse bu barbunyanın kökünü kuruturum ama elimden bişey gelmiyor bu yemeği hiç sevmiyorum 1 ay aç kalsam önüme koysalar dönüp bakmam

    • P h o e n i X
    • Aktif Visirli
    • *
    • İleti: 3.158
    • Cinsiyet: Bayan
    • Quae nocent docent!...
    Zeytinyağlı Barbunya tarifi
    « Yanıtla #2: 27 Kasım 2008 - 20:44 »
  • Yayınlama
  • valla elimden gelse bu barbunyanın kökünü kuruturum ama elimden bişey gelmiyor bu yemeği hiç sevmiyorum 1 ay aç kalsam önüme koysalar dönüp bakmam


    Bence aç kalmadan, böyle konuşmayın!.. Unutmayın, nefsi dize getiren tek şey; açlıktır.. Aç insan duvar delermiş..
    You Laugh At Me For Being Different...

    I Laugh At You For Being The Same..


     
    لاَۤ اِلٰهَ اِلاَّ اللهُ
    ALLAH birdir. Başka şeylere müracaat edip yorulma, onlara tezellül edip minnet... çekme, onlara temelluk edip boyun eğme, onların arkasına düşüp zahmet çekme, onlardan korkup titreme. Çünki Sultan-ı Kâinat birdir, herşey'in anahtarı onun yanında, her şey'in dizgini onun elindedir; herşey onun emriyle halledilir. Onu bulsan, her matlubunu buldun; hadsiz minnetlerden, korkulardan kurtuldun."

    • Mehmet Yılmaz
    • Aktif Visirli
    • *
    • İleti: 447
    • Cinsiyet: Bay
      • Gülen Köyü Web Sitesi
    Zeytinyağlı Barbunya tarifi
    « Yanıtla #3: 27 Kasım 2008 - 20:45 »
  • Yayınlama
  • yok aslında sözün gelişi bende söyledim ALLAH kimseyi açlıkla terbiye etmesin insan aç kalınca afedersiniz ama inek gibi ot bile yer

    • Yaa Sabır...
    • Administrator
    • *
    • İleti: 3.140
    • Cinsiyet: Bay
      • Gülen Köyü Web Sitesi
    • GSM: 0535 481 76 24
    Zeytinyağlı Barbunya tarifi
    « Yanıtla #4: 28 Kasım 2008 - 10:15 »
  • Yayınlama
  •      Off off hiç iyi olmadı bu haber barbunyaya bayılırım şimdi canım nasılda cekti olsada yesem  >:(
    Biz Gerçek Bir Aileyiz, Laf Olsun Diye Burada Değiliz...


     


    Facebook Yorumları

             
    Twittear