Sebzeli Balık Buğlama - Gülen Köyü Resmi Web Sitesi...

Gönderen Konu: Sebzeli Balık Buğlama  (Okunma sayısı 1332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Gültane Isildar
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 595
  • Cinsiyet: Bayan
  • 38 Mesajı Toplam
    39 Kere Beğenildi
Sebzeli Balık Buğlama
« Topic Start: 01 Ocak 2009 - 21:34 »
  • Yayınlama

  • Malzeme :

    * 2 levrek
    * 3 domates
    * 6 biber
    * 10 adet mantar
    * 3 defne yaprağı
    * 1 limon
    * 1 tutam maydonoz
    * 4 patates
    * 3 havuç
    * zeytinyağı
    * tuz
    * tane karabiber
    * su

    Hazırlanışı :

    Fırın kabının altına biber ve domatesleri doğrayarak ekleyelim. üzerine levrek balıklarını bütün olarak yatıralım.Üzerine doğranmış mantarları,defne yapraklarını,limon dilimlerini,zeytinyağını,tuz,karabiber ve biraz da su ekleyerek üzerini yağlı kağıt ile kapatarak fırında pişmeye bırakalım. Bu arada patates ve havuçları suda haşlayalım. Daha sonra doğranmış maydanoza bulayarak fırından çıkardığımız balıkla birlikte servis yapalım.



    Niceleri Geldi , Neler İstediler,
    Sonunda Dünyayı Bırakıp Gittiler:
    Sen Hiç Gitmeyecek Gibisin , Değil Mi?
    O Gidenler De Hep Senin Gibiydiler
                              
    Ömer Hayyam
     
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sultan Mahmut bir gün vezirlerinin hepsini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş.
    Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler. Sultan Mahmut tamam işte bu demiş. yüzüğün üzerinde
    " BU DA GEÇER YA HU"
    yazıyormuş....


     


    Facebook Yorumları

             
    Twittear