Anne Kebabı - Gülen Köyü Resmi Web Sitesi...

Gönderen Konu: Anne Kebabı  (Okunma sayısı 1276 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Gültane Isildar
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 595
  • Cinsiyet: Bayan
  • 38 Mesajı Toplam
    39 Kere Beğenildi
Anne Kebabı
« Topic Start: 07 Nisan 2009 - 19:21 »
  • Yayınlama
  • Anne Kebabı


    Malzemeler:

    1 fırın pidesi
    400 gr.biftek
    1 kase yoğurt
    2 çorba k.tereyağı
    1 kase çeri domates
    kırmızı biber
    tuz,karabiber
    sıvıyağ
    Hazırlanışı:
    Ekmekleri küp doğrayın. Servis kasesinin altına yayın.Üzerine çırplımış yoğurt ile sıvayın. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.
    Diğer tarafta etleri ince doğryarak yüksek ateşte pişirin. Pişen etleri yoğurdun üzerine dökün. Çeri domates ve biberleri soteleyerek üzerinde servis yapın.
    (oktay usta tarifleri)



    Niceleri Geldi , Neler İstediler,
    Sonunda Dünyayı Bırakıp Gittiler:
    Sen Hiç Gitmeyecek Gibisin , Değil Mi?
    O Gidenler De Hep Senin Gibiydiler
                              
    Ömer Hayyam
     
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Sultan Mahmut bir gün vezirlerinin hepsini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş.
    Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler. Sultan Mahmut tamam işte bu demiş. yüzüğün üzerinde
    " BU DA GEÇER YA HU"
    yazıyormuş....


     


    Facebook Yorumları

             
    Twittear